2018 Kaymakam Maaşı Ne Kadar?

2018 Kaymakam Maaşı Ne Kadar? Kaymakam maaşı her sene belirlenen maaş çizelgelerine göre değişmektedir. Bu yılki memur maaşları da değişikliğe uğramıştır.

Kaymakam Maaşı Ne Kadar?

kaymakam maaşı ne kadardır ile ilgili görsel sonucu

2018 kaymakam maaşları  ilçelerde görev yapan kaymakamlar için yeniden güncellenmiş ve aralık açısından değişmiştir. Temmuz ayıdna gündeme gelen maaş ile beraber  4500 lira civarında olan kaymakam maaşları 5 bin lira ile 5 bin 500 lira arasına çıkmıştır. Aralıklı olarak maaş belirlenmesinin nedeni, kıdem, tecrübe, çocuk ve evlilik durumu gibi etkenlerdir.  Çocuk sayısı arttıkça ve kıdem arttıkça maaş da üst limitte olmaktadır.

Kaymakam Nedir?

 Kaymakamlık görevi ve tanımına gelince ilçeler ve iller için en önemli mesleklerden biri olduğu söylenebilir.  İl ve ilçelerde görev yapan kaymakamların büyük önnemi vardır. Hangi bölgelerden sorumluysa bu alanlarda  yaşanabilecek kötü olayların engellenmesi, güvenlik açısından gereken koordinasyonun yapılması gibi görevleri vardır. Kaymakamlık görevi Osmanlı döneminden bu yana var olan köklü bir makamdır. İsim ve ayrıntılarda bazı görev tanımları değişerek günümüze kadar gelmiştir. Bir ilçede yer alan en yetkili kişidir denebilir.

Kaymakam Nasıl Olunur? 

kaymakam maaşı ne kadardır ile ilgili görsel sonucu

Kaymakam olmak için   bazı şartlar bulunmaktadır.  Kamusal diğer görevlerde olduğu gibi bazı şartlar ve aşamalar gerekmektedir. Kaymakam olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin siyasal bilimler, hukuk,işletme, gibi bölümlerden mezun olması gerekir. ayrıca sınavlara girmek için belirtilen yaş şartlları ve diğer kılavuz kuralları da önemlidir. Eğer yurt dışında bitirilen bir okul varsa denklik durumuna uygun bir bölüm için 4 yıllık mezuniyet aranmaktadır. Ancak okulun burada geçerlliğinin olması son derece önemlidir. Bölümlerde alınması gereken derslere bakılırsa da

  • Maliye
  • Hukuk
  • İşletme,
  • konut politikası
  • Kentleşme
  • Mahalli idareler
  • Kamu personeli yönetimi gibi eğitimleri başarılı şekilde tamamlaması gerekmektedir.
Benzer Haber  Bordür Nedir?

Türkiye’nin toplumsal yapısı açısından ayrıntılı bilgilerin alınması gerekir.  Belirtilen bölüm ve dersler alınması sonrasında KPSS ve kaymakamlık sınavları da belirleyici olmaktadır. Örneğin kaymakamlık için engel teşkil eden bir durum olmamalı, puan barajının geçilmesi gerekmektedir. 4 ayrı mülakat durumu ve bu mülakatların da geçilmesi önemlidir. Yapılan kaymakamlık sınavından da 70 puan alınması gerekmektedir. Mülakatı da başarılı geçen kişiler 3 yıllık bir staj ve kursa dönemine tabi tutulmaktadır. Sonrasında ise 2 ay il merkez stajı, 3 ay kadarkaymakam refikliği görevi yapılmaktadır. Sonraki 1,5 ay boyunca mülkiye müfettişi gözetiminde staj yapılır, sonra da 4 ay bakanlık stajjı, ile süreç devam eder. Ayrıca;

  • 45 günlük Milli Güvenlik Stajı
  • 1 yıl yurtdışı stajı,
  • 8 ay Kaymakam vekilliği
  • 4 aylık Kaymakamlık Kursu da geçirilmesi gereken süreçlerdir.

Kaymakam Olmak Zor Mu?

Kaymakam olmak Türkiye koşullarında kadrolaşma nedeniyle de çok kolay olmayan bir durumdur. Yani şartları yerine getirmeniz bazı hallerde çok da belirleyici olmamaktadır. Ne yazık ki kamu kurumlarında  aynı görüş ya da tanıdık usulü alım yapılabilmektedir.

Yorum Yazın