dogalgaz-sobasi-emlaklobisi

Doğalgaz Sobası

Kış soğuklarının iliklerimize kadar işlediği bu aylarda, elektrik birim fiyatında yaşanan astronomik artış insanları doğalgazla ısınmaya yöneltti. Peki öğrenciyseniz, yalnız yaşıyorsanız veya yalnızca bir odayı ısıtmak istiyorsanız ne kullanmalısınız? Bu yazımızda, size doğalgaz sobası türlerinden, doğalgaz sobası fiyatları ve tüm detaylarından bahsedeceğiz.

dogalgaz-sobasi-emlaklobisi

Doğalgaz sobası bacalı ve bacasız olmak üzere iki çeşittir. Küçük evlerde doğalgaz sobası kullanmak kalorifere göre çok daha avantajlı olabilir. Fakat evinizin boyutlarına ve ısı geçirgenliğine göre dezavantajları da vardır. Doğalgaz sobası, bulunduğu odayı çok iyi ısıtarak tasarruf etmenizi sağlarken arka odaların soğuk kalmasına sebep olur.
Herhangi bir kombi veya ısıtma ünitesine ihtiyaç duymadan çalıştığı için ekonomik bir ısınma aracı olarak bilinir. Ayrıca ay sonunda ödeyeceğiniz fatura sobayı ne kadar yaktığınıza bağlı olarak değişecektir. En soğuk kış aylarında dahi 20 metrekarelik bir odada gece gündüz sürekli yandığında kaloriferin yarısı kadar doğalgaz tüketecektir. Ağırlıklı olarak öğrencilere uygun bir ısınma yöntemidir.

Doğalgaz sobası nedir?

Birçoğumuzun aklında aynı soru var. Doğalgaz sobası nedir? Türleri nelerdir?
Kombi kullanmak zorunda kalmadan ısınmak istiyorsanız doğalgaz sobası ideal bir yöntemdir. Genellikle doğalgaz ile ısınmak isteyen, fakat kombi kullanmayı düşünmeyen kişiler tarafından tercih edilir. Diğer soba çeşitlerine göre en uygun ısıtma yöntemidir. Ayrıca doğalgaz sobası çevre dostudur. Bu soba tipleri sadece ısınmak için kullanılır. Örneğin; su ısıtmak için veya kestane pişirmek için kullanmak isterseniz işe yaramayacaktır. Özellikle küçük bir eviniz varsa diğer ısıtma araçlarından daha ekonomik ve kullanışlı olacaktır. Şimdi de doğalgaz sobalarının türlerinden bahsedelim:

Benzer Haber  Serasker Rıza Paşa Yalısı

Hermetik doğalgaz sobası

dogalgaz-sobasi-emlaklobisi

Doğalgaz sobaları hermetik ve klasik bacalı olmak üzere iki tiptir. Hermetik doğalgaz sobası, bacalı olanlara göre daha portatif, kullanışlı ve modern görünümlüdür. Hermetik doğalgaz sobaları elektrikli sobalarla benzerdir. Bu nedenle kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilir. Hermetik doğalgaz sobasında bacaya ihtiyacınız olmaz. Dış görünümleri dekoratif olduğu için evin görünümünü bozmadan istediğiniz alanda konumlandırabilirsiniz. Hermetik sobalar, özel bacası sayesinde yanması için havayı dışarıdan alır baca gazlarını da dışarıya verirler. Üzerlerinde bulunan termostat düğmesi sayesinde ayarladığınız sıcaklığa göre, otomatik ateşlemeli çalışırlar. Alev söndüğünde gazı kesen otomatik emniyet sistemleri vardır. Termostat kontrolü ile ortamı istediğiniz sıcaklıkta tutabilirsiniz.

Bacalı doğalgaz sobaları

dogalgaz-sobasi-emlaklobisi

Bacalı doğalgaz sobası, odun sobasına benzerdir. Mutlaka bir bacaya bağlanması gerekir. Bağlantıları kısa tutularak monte edilmelidir. Bacalı sobalar 8 m3 ten küçük yerlere konumlandırılmamalıdır.
Eski tip baca emniyeti olmayan doğalgaz sobalarını kullanan sayısı oldukça fazladır. Bu tarz soba kullanan tüketiciler güvenlikleri için baca emniyet termostatı taktırmalıdır. Gece yatarken sobayı kullanmamak gerekir. Soba kullanan kişiler en fazla iki ayda bir baca temizliği yaptırmalıdırlar.
Bacalı doğalgaz sobasını kullanan kişiler evi sürekli havalandırmalıdırlar. Odada bulunan menfez kesinlikle kapatılmamalıdır. Aksi halde oda, havasız kalır ve doğalgaz sızarak tehlike oluşturabilir. Sobalara en az yılda bir kez bakım yaptırılmalıdır. Uzun süre kullanıldığında yanma haznesi tozla kaplanacağından alev sarı renge dönüşür. Soba termostatında 5 farklı sıcaklık konumu yer alır. Termostatın bulunduğu oda sıcaklığına adapte olarak çalıştığı için bazen 1 veya 2 de yanmayacaktır. Bu bir problem veya arıza değildir. İlgili numaralara karşılık gelen sıcaklık değerlerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz:

Pozisyon 2 3 4 5
Sıcaklık ºC 16-18 20-22 24-26 28-30

Doğalgaz sobası bakımı

Doğalgaz sobasının uzun ömürlü olması için belirli aralıklarla bakımının yapılması gerekir. Bu bakım evde kendi başınıza yapabileceğiniz bir işlem değidir. Dolayısıyla bunun için alanında uzman ekipleri çağırmanız gerekecektir. Tüm ürünlerde olduğu gibi doğalgaz sobası bakımını ihmal etmemeniz halinde ürününüz daha verimli çalışarak, sağlığınız açısından tehlike oluşturmayacaktır.

Benzer Haber  Kartalkaya Kayak Merkezi

Doğalgaz sobaları tehlikeli mi?

dogalgaz-sobasi-emlaklobisi

En çok merak edilen konulardan birisi doğalgaz sobası tehlikeli mi? Olmaktadır. Ürünü kullanım kurallarına uygun kullanmanız halinde diğer ısınma yöntemlerine göre hiçbir tehlikesi bulunmamaktadır. Genellikle son teknoloji ile üretilen ürünlerde güvenlik kontrolleri üst seviyededir. Fakat daha eski bir model kullanıyorsanız aşırı rüzgarlı havalarda bu cihazları daha da dikkatli kullanmanız ve kış aylarına girmeden mutlaka bakım yaptırmanız tavsiye edilir.

Doğalgaz sobası fiyatları

Geldik en kritik soruya… Yazınızı okudum, soba türleri arasındaki farkı ve tehlikelerini biliyorum. Peki, hangi doğalgaz sobasını almalıyım?
Uzman ekibimiz, sizler için piyasadaki doğalgaz sobalarını araştırdı ve bir satın alım rehberi hazırladı. İşte, evinize en uygun doğalgaz sobaları…

1- Hoşseven HDU-10 11 Kw 9640 Kcal/H Hermetik Sobası

dogalgaz-sobasi-emlaklobisi


Bu soba, tam bir fiyat performans canavarı. 10.000 kcal/h kalori gücüne sahip olan cihaz hermetik olmasından ötürü baca gerektirmiyor. Şu anda internette 960,00 TL’den başlayan fiyatlara bulmak mümkün.

2- As Royal SR 11000F Fanlı Hermetik Soba

dogalgaz-sobasi-emlaklobisi

Önceki sobamızdan farklı olarak bu ürün 11.000 kcal/h kalori gücüne sahip. Ayrıca içerisinde barındırdığı fan sayesinde sıcaklığı daha iyi dağıtabiliyor. Şu anda internette 1.144,00 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

3- Fujiyama FHS 12000 MC Modern Hermetik Camlı Soba

dogalgaz-sobasi-emlaklobisi


Doğalgaz sobası kullanmak isteyen, fakat kullandığı üründe daha modern bir görünüm arayanlar için geliştirilmiş olan bu ürün, üzerindeki cam detaylarla ortama canlı bir hava katıyor. 12000 kcal/h kalori gücüne sahip olan ürün 1.599,00 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

4- Mira Doğalgaz Soba H11 W4 LCD S

dogalgaz-sobasi-emlaklobisi


Doğalgaz sobanızın şömine görünümünde olmasını ister miydiniz? Mira H11 W4 ile bu artık mümkün. 10320 kcal/h kalori gücüne sahip olan ürün 2.590,00 TL’den başlayan fiyatlarla mağazalarda sizleri bekliyor.

Yorum Yazın