Ülkemizde sunduğu kaliteli, modern, yenilikçi ve teknoloji odaklı eğitim anlayışı ile Haliç Üniversitesi ön plana çıkmaktadır. Haliç Üniversitesi İstanbul 18 Ocak 2018 yılında Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulmuş ve kurulduğu tarihten itibaren ülkemizde ve dünyada kaliteli ve insan odaklı eğitim anlayışı ile oldukça saygın bir konuma ulaşmıştır.
Haliç Üniversitesi bünyesinde 3 Enstitü, 6 Fakülte, Konservatuar, 3 adet Lisan düzeyinde Yüksekokul, 1 adet ön lisans meslek yüksekokulu, İngilizce hazırlık merkezi ve uzaktan eğitim bölümü bulunduran Haliç Üniversitesi kaliteli ve donanımlı eğitim kadrosu ve en iyi eğitim olanakları Türkiye’nin en nitelikli Üniversite eğitimlerinden birini sunmaktadır. Haliç Üniversitesi ülkemizin en önde gelen Vakıf Üniversiteleri arasında yer almaktadır.
Haliç Üniversitesi Burs İmkânları
Haliç üniversite sunduğu burs imkânları ile de oldukça fark yaratmaktadır. Bu anlamda Haliç Üniversitesi Burs imkânları ise şu şekildedir;
- Derece Bursu: ÖSYM tarafından yapılan üniversiteye giriş sınavında ilk 250’ye giren ve Haliç üniversitesini tercih edecek öğrencilere yüzde 100 burs ve 1000 TL katkı payı verilmektedir. 251 ile 2000 arasında giren öğrenciler için 00 burs ve 500 TL katkı payı verilmektedir
- Tercih Bursu: İlk 5 tercihinde biri Haliç Üniversitesi bölümleri olan öğrencilere yüzde 15 burs sağlanmaktadır.
- Ayrıca Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda tam burslu, yüzde 75, 50 ve 25 Haliç Üniversitesi burslu öğrenci kontenjanları yer almaktadır.
Haliç Üniversitesi Bölümleri ve Ücretleri
Haliç üniversite kaliteli ve teknolojiyi eğitim alanında en iyi ve en verimli şekilde sunarak sizlerin geleceğini donanımlı olarak şekillendirmektedir. Üniversite de yüzde 75, 50 ve 25 oranlarında burs imkânları ve ayrıca üniversite tarafında verilen çeşitli burs oranları bulunmaktadır. Bu anlamda Haliç üniversitesinde bulunan bölümler ve bu bölümlere yeni kayıt olacak öğrencileri için Haliç Üniversite bölüm ücretleri ise şu şekildedir;
- İngilizce hazırlık isteğe bağlı KDV dâhil yıllık ücreti 10.00 TL’dir. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık ücreti ise 28.000 TL’dir.
- Tıp Fakültesi KDV dâhil yıllık ücreti 66.000 TL’dir
- Amerikan Kültür ve Edebiyatı KDV dâhil yıllık ücreti 33.000 TL’dir.
- Matematik KDV dâhil yıllık ücreti 28.000 TL’dir.
- Moleküler Biyoloji ve Genetik, Mütercim Tercümanlık ve Psikoloji KDV dâhil yıllık ücreti 33.000 TL’dir.
- Türk Dili ve Edebiyatı KDV dâhil yıllık ücreti 28.000 TL’dir.
- İşletme Fakültesi KDV dâhil yıllık ücreti 33.000 TL’dir
- Mühendislik Fakültesi KDV dâhil yıllık ücreti 34.000 TL’dir.
- İç Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım KDV dâhil yıllık ücreti 33.000 TL’dir.
- Mimarlık KDV dâhil yıllık ücreti 35.000 TL’dir
- Güzel Sanatlar Fakültesi KDV dâhil yıllık ücreti 32.000 TL’dir.
- Konservatuar KDV dâhil yıllık ücreti 35.000 TL’dir.
- Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu KDV dâhil yıllık ücreti 30.000 TL’dir.
- Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon KDV dâhil yıllık ücreti 32.00TL’dir.
- Ebelik KDV dâhil yıllık ücreti 27.000 TL’dir.
- Hemşirelik Yüksekokulu KDV dâhil yıllık ücreti 29.000 TL’dir.
- Meslek Yüksekokulları KDV dâhil yıllık ücreti 24.000 TL’dir.
Eğitim ücretlerinin peşin ödeyen öğrenciler için yüzde 5 indirim uygulanmaktadır. Eğitim ücretinin yüzde 25’i kayıt esnasında alınırken kanlı kredi kartlarına 8 taksit şeklinde tahsil edilmektedir. Ayrıca Ön lisans programlarında 4 yarı yıllık, lisans bölümlerinde 8 yarı yıllık süresini geçiren öğrenciler, öğrenim ücretini alacağı derslerin AKTS kredisi başına ödeme yapacaklardır.