Kombi Fiyatları Ne Kadar? Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombi fiyatları ve kombi bakımı kış aylarında en çok araştırılan konulardır. Isıtma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan ev veya iş yeri gibi küçük ölçekli kapalı alanlar için üretilen ısıtma cihazına kombi denir.  Duvara asılarak kullanılması, ebatlarının küçük olması ve yer kaplamaması kombilerin avantajlarındandır. Ayrıca çok sessiz bir şekilde çalışır. Kullanıcı isteğine göre bağımsız kullanım kolaylığı sağlar. Kullanacağınız kadar yakar, yaktığınız kadar ödersiniz. Tercih sebeplerinden bir diğeri ise kolay montajıdır.

Kombi Fiyatları

Kombi fiyatları çeşit ve özelliklerine göre 1.000 TL – 10.000 TL arasında değişir.

Buderus Logamax Plus Yoğuşmalı Kombi  8.526 TL

Demirdöküm Adonis B 24 Bacalı Kombi 2.170 TL

Ariston CARES X 24 FF NG Hermetik Kombi 2.500 TL

Baymak Lambert ATTIVO 240 FI Yoğuşmalı Kombi 2.900 TL

Kombi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kombi bakımı kombi modeline göre değişiklik gösterebilir. Kış aylarında evde kombi bakımı için işlem aşamaları aşağıda mevcuttur.

  • Kombi bakımı kombi üzerinde yer alan basınç seviye göstergesini kontrol etmekle başlar. Basınç seviyesi her marka ve modele göre değişiklik gösterir. Mekanik olan cihazlarda seviye göstergesi kırmızı renk ile belirtilir. Su basıncı düşük ise, basınç seviyesini aşmamak şartı ile kombinin alt tarafında bulunan küçük su alma vanasından su ilave edilir. Su aldırma işlemi kombi radyatörlerine zarar verebileceğinden yapmamanız tavsiye edilir.

  • Radyatörlerinizde hava var ise, içerisinde suyu sirkülasyon yapamaz ve sıcak su radyatörlerde dolaşım yapamadığı için petek yeterince ısınmaz. Bu nedenle radyatörlerin havasını kontrol edin. Radyatörleri aldığınızda yanında gelen küçük anahtar şeklinde olan aletten yardım alarak bu işlemi yapabilirsiniz. Eğer elinizde bu alet yoksa düz uçlu bir tornavida yardımı ile de bu işlemi yapabilirsiniz.
Benzer Haber  Doğalgaz Kombi Bakımı Nasıl Olur?

  • Radyatörün boru bağlantılarının karşısında üst kısımda bulunan ufak vidaya benzeri yeri anahtar ya da tornavida ile gevşetin. Vidayı yerinden çıkarın. Radyatörde hava var ise ilk olarak hava sesi gelir. Hava boşaldıktan sonra su akmaya başlar. Su biraz yağlı, siyah renkte veya küf renginde akabilir. 1 su bardağı su aktıktan sonra vidayı kapatabilirsiniz.
  • Kombiye en uzak radyatörden bu işlemi yapmaya başlayın. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ısıtma hattınızda ve kombi üzerinde suyun basınçlı olmasıdır. Eğer basınç yok ise hava ya da su çıkmayacaktır.
  • Her radyatörü kontrol ettikten sonra kombinin su basıncını kontrol edin. Hava yapan radyatörler basınç oranını büyük oranda yükseltir.  Bu durum yanılgıya sebep olur.

Kombi Çeşitleri

Bacalı, hermetik ve yoğuşmalı kombi çeşitleri vardır. Elektrikli çalışan kombi modelleri de mevcuttur.

Baca Tiplerine Göre Kombi Modelleri

Bacalı kombi, yanması için gerekli havayı alır, atık gazı da baca yolundan dışarı atar. Binanın veya evin bacalarına bağlanır. Bulunduğu ortamdan hava alması nedeniyle bulunduğu ortamın sürekli havalandırılması gerekir. Bacalı kombi, günümüzde en az kullanılan modeldir.

Hermetik kombi modelinde ise, kombide bulunan fan,  yanması için gereken temiz havayı ortamdan çekerek, atık gazı tahliye eder. Hermetik kombilerde bacai ortamdan dışarı çıkacak şekildedir. Bina bacasıyla bağlı değildir. İç ve dış boru olmak üzere 2 borudan oluşur. İç baca, kombinin içindeki yanan atık gaz tahliyesine, dış baca şişe yanma için gerekli temiz havayı çekme de görevlidir. Günümüzde en çok kullanılan kombi modeli, hermetik kombidir. Çünkü fırtına gibi hava olayında baca emniyet sistemi sayesinde tehlikeli bir ortam oluşturmaz.

Yanma Tiplerine göre kombi modelleri

Konvansiyonel (klasik) model kombiler

Konvansiyonel yani klasik kombi, yanma ile oluşan atık gazı direk dışarı atan kombi modelidir. Günümüzde en çok kullanılan kombi modeli klasik modellerdir.

Benzer Haber  Müteahhite Verilen Binada Kiracı Hakları Nelerdir?

Yoğuşmalı Kombiler

Yoğuşmalı kombi klasik kombiden farklı olarak yanma odasında yanma ile oluşan atık gazı direk atmaz, atık gazın sıcaklığından faydalanmak için farklı bir ünitede gezdirir. Buradan aldığı ısı ile yakıt tasarrufu elde eder.

Elektrikli Kombi Modelleri

Elektrikli kombi, içindeki elektrikli ısıtıcıları kullanarak, baca gibi atık gaz sistemine gerek duymadan kullanılabilen kombi çeşididir.  Atık gaz sistemi olmaması nedeniyle zehirlenme gibi riskler de yoktur.  Fakat gazlı modellere göre daha fazla yakıt harcaması kullanımının az olmasına sebep olur.

Yorum Yazın