müteahhitlik-belgesi

Müteahhitlik Belgesi Nedir?

Müteahhitlik Belgesi Nedir?

Haberimizde Müteahhitlik Belgesi nedir? sorusuna cevap arayacağız. Müteahhit kimdir? önce bu sorunun cevabını vererek başlayalım…

Müteahhit, inşaat yapımında bulunan inşaat mühendisi aracılığıyla elde olan projeyi inşa etmek için malzeme, işçi siparişi verebilen ve projeyi hayata geçirerek bütün sorumlulukları üstlenen kişilere denir. 

Müteahhitin görevleri nelerdir?

İhale öncesinde kullanacağı malzemeyi ve işçileri tespit ederek malzemeyi nereden temin edeceğini belirler. Kendi kar amacını da gözeterek vereceği en uygun fiyatla işleri alır. İhaleyi kazandıktan sonra işin nasıl yapılacağını gösteren program hazırlayarak ihaleyi veren kuruma teslim eder. Yeterli personel ve malzemeyle şantiyesini kurarak belirlediği süre zarfına göre inşaata başlar. İşin büyüklüğüne göre işin bazı bölümlerini şahıslara ya da taşerona verir.

Müteahhitlik Belgesi Nedir?

Müteahhit olarak görev yapmak isteyen kişilerin alması gereken belgedir. Yayımlanan yönetmelikte yapı ruhsatına sahip tüm yapıların müteahhide sahip olması ve yetki belgesi numarasına sahip olması gerekmektedir.

Müteahhitlik Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuru yapılmalıdır. Belgeyi istediğinize dair dilekçe yazılmalı ve yetki belgesi başvuru formu doldurulmalıdır. Başvuru yaparken, kayıtlı olunan sanayi ve ticari odadan sicil kaydı da alınmalıdır. Başvuru da vergi levhası fotokopisi getirilmeli başvuru için paranın ödendiğine dair dekont ile birlikte başvuru yapılmalıdır.

Müteahhit yaptığı Binadan Kaç Yıl Sorumludur?

Müteahhit yaptığı binadan 5 yıl sorumludur. Sattığı dairelerden de 5 yıl da müteahhit sorumlu oluyor. Eğer müteahhitten kaynaklanan bir sorun var ise zaman aşımı işlemez.

Müteahhitlik Belgesini Kimler Alabilir?

Ticaret odasına kaydını müteahhit olarak tescil ettirmiş, 18 yaşını doldurmuş her T.C. vatandaşı müteahhitlik yapabilir. 27787 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan “ Yapı Müteahhitlerin Kayıtları İle Şantiye Şefleri ve Yeki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” gereği; yetki belgesi numarasını alması, numaranın da yapı ruhsatında, yapı işleri sözleşmesinde kullanması gerekmektedir.

 Müteahhitlik Belgesi İçin Gerekenler Neler?

Başvuru formuKimlik fotokopisi

Ticaret odası kayıt belgesi

Ticaret odası faaliyet belgesi

Vergi levhası fotokopisi

Banka dekontu

En İyi Müteahhitlik Firmaları?

 Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Rasen İnşaat ve Yatırım Anonim Şirketi

Dorce Prefabricated Building

Anel Elektrik Proje Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi

Yenigün Construction Industrial Commerce Inclıdes

Zafer Taahhüt İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi

AE Arma-Elektropanc

Metag İnşaat Ticaret Anonim Şirketi

 

 

 

Benzer Haber  Safranbolu Öğretmenevi

Yorum Yazın