notercalismasaatleri

Noter Çalışma Saatleri

Noterler ile ilgili en çok merak edilen konular arasında hafta içi ve hafta sonu mesai saatleri bulunuyor. Noterler için ne devlet kurumu ne de özel bir kuruluş diyebiliriz. Bu konuda biraz ortada kalan noterlerin vatandaşlar tarafından çok kullanılması sebebi ile çalışma saatleri de vatandaşlar tarafından merak edilen bir konudur. Yazımızdan noterlerin çalışma günleri ve noter açılış kapanış saatleri hakkında bilgi alabileceğiniz gibi, öğle arası başlangıç ve bitiş saatlerini de öğrenebilirsiniz. Peki, Noter çalışma saatleri nedir?

Noterler, hukukçu kimliği ile birlikte, bağımsız olarak onaylama, denetleme ve belgelendirme yapan bir kurumdur. Evrak, devir-teslim veya velayet gibi çeşitli konularda gittiğimiz ve resmi onay aldığımız yerlerdir. Noterler resmi işlemleri belgelendirdikleri ve hukukçu kimliğe sahip oldukları için aralarında rekabet bulunmamaktadır.

notercalismasaatleri

Noter Çalışma Saatleri Nelerdir?

Noterler hafta içi her gün sabah 09:00′da resmi işlemlere açılmaktadır ve 12:30′a kadar çalışmaktadır. İster Ankara, ister Erzurum, ister İstanbul isterse Samsun olsun bu saatler genel olarak değişmemektedir. Ancak bazı bölgelerde güneşin doğuş saatinin farklı olması nedeniyle çalışma saatleri de farklılık arz edebilmektedir.

Noter Öğle Arası Saatleri

12:30’da başlayan öğle arası 13:30’a kadar devam ediyor. 1 saat öğle arası var ve bu saatlerde işlem alınmıyor.

Noterler Saat Kaça Kadar Açıktır?

Noterlerin 13:30’da başlayan öğle sonrası mesai saatleri 17:00’ye kadar devam ediyor.

Noterler Hafta Sonu Çalışıyor mu?

Noterler, cumartesi ve pazar günleri hizmet vermemektedirler.

Noterde Hangi İşlemler Yapılır?

notercalismasaatleri

Noterlerin görevi; devletin kendisine yüklemiş olduğu yükümlülükler kapsamında bazı işlemlerin tescil edilmesidir. Örneğin; mal satışı, imza sirküsü, evrakın suret onayı, vekaletname düzenlemesi gibi birçok işlem noterler huzurunda yapılmaktadır.

Benzer Haber  Tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Noter huzurunda yapılan evrak resmiyet kazanmaktadır. Noterler birinci sınıf, ikinci sınıf ve üçüncü sınıf noterler olarak anılmaktadır. Tecrübesine göre sınıfı da artmaktadır.

Noter Nasıl Olunur?

Noter olmak isteyenlerin; Hukuk Fakültesi mezunu olması gerekmektedir. Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra da Noterlik Belgesi alınması gerekecek, daha sonra sıraya girilerek noterlik sırasının gelmesi beklenecektir. İlk etapta üçüncü sınıf noter bölgelerinden başlanmaktadır. Sıranın gelmesi ile birlikte noterliği kabul etmek zorunlu değildir.

 

Yorum Yazın