Pamukkale Travertenleri

 Denizi yoksa travertenleri var şeklinde dillendirilen Denizli’nin dünya markası da Pamukkale travertenleri olmuştur. UNESCO kültür mirası listesinde yer alan bu göz alıcı beyazlık, hem doğal bir güzelliğe ev sahipliği yapmakta hem de şifa dolu sularıyla dikkat çekmektedir. 35-100 derece arasında değişen sıcaklıklardaki sularıyla kimyasal bir çökelmenin sağladığı bir çeşit kaya olarak bilinmektedir. Suyun içinde kalsiyum hidrokarbonat bulunması jel haliyle ortaya çıkan bu oluşumların kaya şeklini almasını sağlıyor. Bu doğal kültür mirasının korunması için bölgenin yakınında otel bulunmuyor. Ulaşım araçlarla sağlanmıyor.

Pamukkale Travertenleri Ne Zaman Ziyaret Edilmeli?

Ziyaret için en uygun dönem kış aylarıdır. Ekim ve nisan arasında her gün 9-5 arasında ziyaret edilen travertenler, yaz aylarında ise 9’a kadar ziyaret edilebiliyor. Denizli ziyaretinizi sadece bu alana adapte etmemelisiniz. Hierapolis antik kenti de uğramanız gereken alanlar arasındadır. Bergama kralı tarafından kurulan Kutsal Kent, birçok dini yapı ve kilisesi, amfi tiyatrosuyla son derece önemlidir. Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan Kleopatra havuzu da ziyaret edilmesi alanlar arasında önem taşımaktadır. Anadolu mezarlığı da tarihsel özelliği nedeniyle dikkat çeken bir mezarlık olarak biliniyor. Laodikya Antik kenti, Kaklık mağarası, Pamukkale natural park gibi birçok alan on derece önemli ve kültürel etkinlik sağlayan yerler arasındadır.

Pamukkale Travertenleri ile ilgili görsel sonucu

Pamukkale’ye Ulaşım

Pamukkale’ye ulaşım neredeyse tüm Türkiye’den otobüslerle sağlanabilmektedir. Şehir merkezlerinden dolmuşların kalktığı her an buraya ulaşabilirsiniz. Pamukkale travertenlerine ulaşmak için öncelikle girişlerin ücretli olduğunu bilmeniz gerekmektedir. 2018 yılı için 35 TL giriş ücreti olan travertenlere yakın alanlarda otellerde konaklamak için de 100-400 arası ücret ödemeniz gerekiyor.

Antik Havuz Hakkında

Pamukkale Travertenleri antik havuz ile ilgili görsel sonucu

Kleopatra havuzu olarak bilinen Antik Havuz birçok deri hastalığına iyi gelmektedir. Giriş ücretlidir ve her mevsim 36 derece sıcaklığı olan bu suya girilebilir. Girişler 32 TL’dir. 0-6 yaş çocuklar ücretsiz olmakla birlikte, 7-12 yaş çocuklarda 13 lira ücret alınmaktadır. Tabi müze kartınız varsa bu alanları ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Ölmeden önce ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunan bu tarihi kenti mutlaka bir kere görmelisiniz.

Benzer Haber  Damga Vergisi Hesaplama

Yorum Yazın