1992 yılında temeli atılmış olan Sultanbeyli devlet hastanesi Tacirler Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. 2788 metre² arazi üzerinde kurulmuş olan bina 1050 metrekarelik alanda dört katlı olarak hizmete başlamıştır. 1992 tarihinde sağlık Bakanlığı’na hibe yolu ile verilmiştir. 1992 yılında aynı zamanda Kartal devlet hastanesine bağlı olarak hizmet vermekte olan semt polikliniği statüsünden ayrılarak çalışmalarına devam ettirmiştir. 2000 yılının sonuna doğru üs katta hizmet vermekte olan Sultanbeyli sağlık grup Başkanlığı ve aynı zamanda ana çocuk sağlığı merkezi binanın tamamlanması ile birlikte hastanenin idari birimine taşınmıştır. Bu sayede yapılan çalışmalar daha düzenli şekilde gerçekleştirilmektedir.
İçindekiler
Sultanbeyli Devlet Hastanesi Birimleri
Geniş kapasitesi ile çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürmekte olan Sultanbeyli devlet hastanesi birimleri özellikle hastalarda uygulanacak olan tedaviler için gelişen teknolojinin kullanılması ve etkili sonuçların elde edilmesini sağlamaktadır. Hastalar için hastane içerisinde hizmet verilmekte olan birimler şunlardır;
- Plastik ve rekonstrüktif cerrahisi,
- Kadın hastalıkları ve doğum,
- Göğüs hastalıkları ve alerji,
- Ağız, çene ve diş sağlığı,
- Anestezi ve reaminasyon,
- Ortopedi ve Travmatoloji,
- Beyin ve sinir cerrahisi,
- Kalp ve damar cerrahi,
- Kulak burun boğaz,
- Göz hastalıkları,
- Genel cerrahi,
- Acil servis,
- Üroloji,
- Çocuk sağlığı ve hastalıkları,
- Enfeksiyon hastalıkları,
- Göğüs hastalıkları,
- Fizik tedavi,
- Kardiyoloji,
- Psikiyatri,
- Nöroloji,
- Dahiliye,
- Cildiye,
- Mikrobiyoloji,
- Biyokimya,
- Radyoloji,
Sultanbeyli Devlet Hastanesine Nasıl Gidilir?
İstanbul Anadolu yakasında yer almakta olan devlet hastanelerinden biri olarak bilinen Sultanbeyli devlet hastanesine nasıl gidilir? Özellikle hastanede tedavi olmak isteyenlerin öğrenmek istediği konular arasında yer almaktadır. Avrupa veya Anadolu yakasından hastaneye ulaşmak isteyenler için tercih edilebilecek farklı yollar bulunmaktadır. En kısa süre içerisinde daha rahat bir şekilde hastaneye ulaşmak isteyenler gelecekleri güzergah üzerinden farklı seçenekleri değerlendirerek ulaşım sağlayabilirler.
Anadolu yakasından gelecek olanlar;
Kadıköy üzerinden ulaşmak isteyenler Tavşantepe-Kadıköy metro suyla kartal durağına gelerek buradan tuzla yönünden çıkış yapabilirler. 132M numaralı otobüs ile hastaneye ulaşım sağlanabilir.
Üsküdar’dan gelecek olanlar 320A numaralı otobüs ile hastane durağında inerek rahatlıkla ulaşım sağlayabilirler.
Ümraniye tarafından gelecek olanlar 131YS numaralı otobüs ile hastane durağında inerek ulaşabilirler.
Pendik, Tuzla, Maltepe veya Kartal tarafından gelecek olanlar Kadıköy-Tavşantepe metrosuyla kartal durağına gelerek tuzla yönünden çıkış yapabilir ve daha sonrasında 132M numaralı otobüs ile hastane durağına ulaşım sağlayabilirler.
Avrupa yakasından gelecek olanlar;
Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar veya Bahçelievler tarafından gelecek olanlar metrobüs ile Mecidiyeköy’e gelerek buradan sağa taraftaki çıkışı takip edip mezarlıktan kalkan 122B numaralı otobüsler ile hastane durağına ulaşım sağlayabilirler.
Esenler veya Bayrampaşa tarafından gelecek olanlar Yenikapı-havalimanı metrosuyla Merter’e ulaşım sağlayarak buradan metrobüs ile aktarma yapabilirler. Metrobüs ile Mecidiyeköy durağına gelerek sağ taraftan çıkış yaptıktan sonra mezarlıktan kalkan 122B otobüsleriyle hastane durağına ulaşım sağlanabilir.
Güngören veya bağcılar tarafından gelecek olanlar Kabataş-Bağcılar tramvayına Zeytinburnu metrosuna aktarım yapabilirler. Metrobüsle Mecidiyeköy durağına ulaşım sağlayarak sağ taraftan çıkış yapılması durumunda mezarlığın bulunduğu bölgeden kalkmakta olan 122B numaralı otobüse binerek hastane durağına ulaşım sağlayabilirler.
Taksimden gelecek olanlar taksim metrosuyla levent istasyonuna gelerek buradan 122B numaralı otobüsler ile Sultanbeyli devlet hastanesine ulaşım sağlayabilirler.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi Yatak Kapasitesi
Hastanede yer almakta olan farklı birimler üzerinden sağlanan hizmetler için 2004 yılı itibari ile tamamlanan binada 150 yatak kapasitesi ile hizmet verilmektedir. Bölgedeki hasta taleplerini karşılayabilmek adına hastane yaşanan gelişmeler ile daha geniş bir alanda çalışmalarını aralıksız şekilde devam ettirmektedir.