Uzun yıllardır hizmet vermekte olan Süreyyapaşa göğüs hastalıkları eğitim ve araştırma hastanesi özellikle iyi koşullarda tedavi olmak isteyenler için tercih edilebilecek hastaneler arasında yer almaktadır. 1950 yılında Adalet Süreyya İlmen tarafından kuruma hibe edilmek suretiyle 1800 dönümlük Narlıdere çiftliğinin verilmesi üzerine 1951 yılında 20 hastayla hizmete başlamış olan bina yıllar geçtikçe geliştirilerek bugünkü konumuna getirilmiştir.
1952 yılında Adalet Süreyya İlmen’in Harem Köşkü yapılan restorasyon çalışmalarıyla 50 yataklı hastane haline dönüştürülmüştür. Aynı zamanda Selamlık Köşkü idari binası olarak kullanılmıştır. Bu sayede hastanenin hizmet alanı genişletilmiştir. 1957 yılında tamamlanan çalışmalar sayesinde A blok olarak adlandırılmakta olan bölüm 350 yatak kapasitesiyle hizmete açılmıştır. 1952-1958 yılları arasında 5058 hastanın tedavi görmüş olduğu hastane de ölüm oranı %1 oranında idi.
İçindekiler
Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Birimleri
Hastanede tedavi olmak isteyenler için özellikle aktif şekilde hizmet vermekte olan Süreyyapaşa göğüs hastalıkları eğitim ve araştırma hastanesi birimleri üzerinde tedavi uygulanmaktadır. Farklı hastalıkların tedavisinin uygulanabilmesi için alanında uzman olan profesörler ile hizmet verilmektedir. Hastanede aktif şekilde faaliyet göstermekte olan birimler şunlardır;
- Göğüs hastalıkları,
- Solunumsal yoğun bakım,
- Palyatif bakım ünitesi,
- Cerrahi yoğun bakım,
- Evde sağlık,
- Pulmoner rehabilitasyon,
- Bronkoskopi,
- Ameliyathane,
- Sigara bırakma,
- Radyoloji,
- Uyku,
- Alerji immünoloji,
- Çocuk immünoloji ve alerji,
- Çocuk sağlığı ve hastalıkları,
- Tıbbi onkoloji,
- Nöroloji,
- Psikiyatri,
- Göğüs cerrahisi.
Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine Nasıl Gidilir?
Hastanede tedavi olmak için ulaşım sağlamak isteyenler özellikle Süreyyapaşa göğüs hastalıkları eğitim ve araştırma hastanesine nasıl gidilir? Sorusunun cevabını merak etmektedir. Hastaneye ulaşım sağlamak isteyenler için özellikle Anadolu veya Avrupa yakasından tercih edilebilecek farklı yollar bulunmaktadır.
Anadolu yakasından gelecek olanlar;
Kadıköy rıhtımda kalkmakta olan 19B numaralı otobüs ile hastane durağına gelerek buradan rahatlıkla ulaşım sağlayabilirler.
Üsküdar’dan gelecek olanlar 320A, 11T, 16U, 16F, 16A veya 18Ü numaralı otobüsler ile Uzunçayır’a gelerek buradan 19B numaralı otobüs ile aktarma yaparak hastane durağına ulaşabilirler.
Ümraniye’den gelecek olanlar 19D numaralı otobüs ile bostancı sanayi durağına bostancı köprüsünden Kartal yönüne gitmekte olan 19B numaralı araç ile aktarma yaparak Süreyyapaşa hastanesi durağına gelebilirler.
Pendik, Kartal veya Tuzla tarafından gelecek olanlar E-5 üzerinden herhangi bir otobüs ile Mavi evler durağına gelerek buradan 19B ile hastane durağına ulaşım sağlayabilirler.
Avrupa Yakasında gelecek olanlar:
Beylikdüzü, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler tarafından gelecek olanlar metrobüs istasyonundan 34AS ile Uzunçayır’a gelerek aynı şekilde 19B ile aktarma yapabilirler.
Bağcılar veya Güngören tarafından gelecek olanlar Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Zeytinburnu’na gelerek buradan metrobüs ile aktarma yapabilirler. 34AS ile Uzunçayır’a gelerek aynı şekilde 19B ile aktarma yapabilirler.
Bayrampaşa veya Esenler tarafından gelecek olanlar M1 Yenikapı-Havaalanı metrosu ile Merter’e gelerek metrobüs ile aktarma yapabilirler. 34AS ile Uzunçayır’a gelerek 19B ile hastane durağına ulaşabilirler
Bakırköy veya Zeytinburnu tarafından gelecek olanlar Marmara ile Ayrılıkçeşme istasyonuna ulaşarak AVM’ye çıkışından geçene otobüs ile 19B otobüsüne aktarma yapabilirler.
Süreyyapaşa Devlet Hastanesi Kapasitesi
Hastanede özellikle yapılan yenileme çalışmalarıyla farklı bloklar üzerinden hizmet sağlamaktadır. A blokta akciğer tüberkülozu hastalıklarına tedavi uygulamak için 900 yatak, B bloğunda tüberküloz dışı akciğer hastalıklarına tedavi uygulamak için 510 yatak, C bloğunda toraks cerrahisi için tedavi uygulamak için 80 yatak, D bloğunda ise akciğer dışı tüberküloz yerleşimleri tedavilerini uygulamak için 110 yatak bulunmaktadır. 1951 yılında 20 yataklı hizmet vermeye başlamış olan Süreyyapaşa devlet hastanesi 1976 yılında ise 1600 yatak kapasitesiyle hizmetlerini sürdürmektedir. Günümüzde aktif olarak kullanılan yatak kapasitesi 503’tür.