Evde Yapılan Hobiler: Taş Boyama

Evde yapılan hobilerden olan taş boyama, özellikle son yıllarda geri dönüşüm çalışmalarının değer kazanmasıyla birlikte daha çok kişi tarafından ilgi görmeye ve bir tutku halini almaya başladı. Taş parçayı çöpe atmak bir yana, onlara dekorasyona uygun farklı bir tasarımla boyama yaparak evinizde daha şık durmasını sağlayabilirsiniz. Elbette bu tamamen sizin merakınıza, isteğinize ve yaratıcılığınıza bağlı olarak değişebilen bir durum. Tasarımını yaptığınız taşları evinizin çeşitli bölümlerinde dekorasyona uygun tamamlayıcı parça olarak kullanabileceğiniz gibi düğün tarzı etkinliklerde kullanılmak üzere toptan üretim yapabilir ya da internet üzerinden tekli ve çoklu olarak satışa sunarak ek gelir elde edebilirsiniz. Peki sizler taş boyamayı bir hobi ya da tutku haline getirmek için nasıl bir başlangıç yapmalısınız? Bu süreçte gereken malzemeler nelerdir? Nasıl bir çalışmayla taş boyamadan ek gelir elde edebilirsiniz? Bu gibi soruların cevaplarını yazımızdan bulabilirsiniz.

Taş Boyama İçin Gerekli Malzemeler

İlk olarak taş boyamada kullanılan malzemelerle başlayalım. Bu malzemeler bazen değişiklikler gösterebilmekte. Örneğin, cila olarak vernik kullanılabileceği gibi ahşaplardaki cam cilalar da kullanılabilir. Yine de genel olarak gerekli malzemelere değinecek olursak;

✔ Farklı büyüklükte taşlar

✔ Sprey Vernik

✔ Renkli Akrilik Boyalar

✔ Cam ya da tekstil boyası

✔ Farklı büyüklükte boya fırçaları

✔ Simli yapıştırıcı

✔ Kurşun kalem

✔ Renkli keçeli kalem

✔ Sulu boya

Taş boyama nasıl yapılır?

Malzemeleri hazırladıktan sonra artık taş boyamaya başlayabilirsiniz. İlk işleminiz, taşları yıkayıp sonrasında tüm kirinin atıldığını incelemek olmalı. Sonrasında ise taşın boyayacağınız yüzeyini belirleyin. Taşın iki tarafı olacağı için siz boyamak adına birini seçip sonrasında desen ve şekli kafanızda projelendirip kağıda çizin. Sonrasında ise taşları, kağıda çizdiğiniz projeye uygun olarak dizin. Taşın bir tarafını boyayacağınız için diğer yüzeyi önemsemenize pek gerek yok. Boyama aşaması, bu taşları dizdikten sonra başlıyor. Boyama işlemini ister akrilik ister sulu boya isterseniz de keçeli kalemle yapabilirsiniz.

Benzer Haber  Yaz Ayları İçin Dekorasyon Fikirleri!

Sonraki aşamada ise taşların cilalanması gerekmektedir. Tıpkı ahşap ürünlerinde olduğu gibi, taş boyama esnasında da cila kullanmak önemlidir. Bu sayede taşınızın ve boyanızın rengi artar. Cila türü olarak ise malzemeler kısmında değindiğimiz vernik türlerinden biri kullanılabileceği gibi ahşap parkelerde kullanılan cam cila da kullanılabilir. Fakat vernik ya da camdan cila yapıldıktan sonra, en azından 3 saat beklenmelidir. 3 saatin sonunda ise artık cilası muhtemelen tamamlanmıştır. Bu aşamada taşın diğer yüzeyine de cila yapmalı ve ne kadar cila yaptığınızdan bağımsız olarak kenarlarını çok titiz bir çalışmayla yapmaya özen göstermelisiniz. Bu aşama biraz daha uzun sürer ve yaklaşık 4-5 saati bulmaktadır. Sonrasında ise taş boyama işlemini kurur ve işlem tamamlanır.

Taş boyama, işlem itibariyle çok zorlayıcı değildir ve kuruma vakitlerini iyi ayarladığınızda ortaya ev dekorasyonunuzla uyumlu tasarımlar çıkartan bir tutku ve hobi olabilir. Ev dekorasyonunda yer almasının yanı sıra taş boyamaları ek gelir elde edeceğiniz formata da dönüştürebilir, eğer tasarım olarak ilgi çekiyorsa sosyal medya yoluyla insanlara sunarak bu tutkunuzdan kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın