Bu Karavan Çeşitlerine Bayılacaksınız!

Günümüzde bir çok karavan çeşidi bulunmakta. Doğa severler için her zaman yanlarında taşıyabilecekleri fonksiyonel karavanlar, bisikletlilere özel karavanlar, el yapımı ahşap karavanlar, suda gezebilen yüzen karavanlar ve vintage römork karavanlar… Tüm bu karavan çeşitlerine bayılacaksınız! Üstelik yazımızdan ilham alarak kendi arka bahçenizde bile bir karavan yapabilirsiniz!

Bisikletlere özel karavan gittiğiniz her yerde sizinle!

Bir arabaya veya kamyonete bağlanabilen karavanlar, genellikle ağır ve hacimli olduklarından dolayı zor bir kullanıma sahip. Bu handikap yaratıcı veya maceracı kişilikli insanların keşfedebileceği yerleri sınırlıyor. Bu doğa dostu karavan ise, bisikletinize bağlanıyor ve bisikletinizin ulaşabildiği her yere gidebilmesi sayesinde kendini diğer karavanlardan ayırıyor.

Küçük boyutlarıyla ve pratikliğiyle göz dolduran bu şirin karavan, yakın mesafelere bisikletle seyahat edip, kamp yapmak isteyenleri oldukça memnun edecektir.
İçinde 2 kişinin yatabileceği şekilde dizayn edilmiş olan karavan, 300 litrelik bagaj hacmine sahip. Römork açıkken 99 x 260 cm, katlandığında 99 x 130 cm boyutlarında ve iç kısmındaki yükseklik de 130 cm.
Bisikletli arkadaş grubunuzla yağmurlu bir havada bu karavanı alıp piknik yapmaya gidebilir, iç kısmında 4 kişinin sığabileceği bir yemek sofrası kurabilirsiniz. Koltukları kolaylıkla yatağa dönüştürülebiliyor.
Telefonları ve diğer küçük cihazları şarj edebilecek bir dahili batarya seçeneği de sunulmuş. Bu batarya güneş paneli ile şarj edilebiliyor. Bu römork karavanın en önemli özelliklerinden biri de katlanabiliyor olması.

Şimdilik yalnızca beyaz renk seçeneği bulunan ve tek tip üretilen ürüne ilerleyen dönemlerde yeni tasarımlar ekleneceği öngörülüyor. Karavan standart olarak satın alınabileceği gibi, ekstra ücret ödenerek satın alınabilecek seçenekleri de bulunuyor. Daha fazla konfor ve daha rahat bir kamp keyfi isteyenler için birkaç farklı seçenek sunuluyor.

Karavanla birlikte verilen 5 cm kalınlığındaki oturma alanı ve yatmak için kullanılabilen minderler, 10 cm kalınlığında olanlarla değiştirilebiliyor. Aynı zamanda karavanın dış mekanında vakit geçirmek için tasarlanan bir tente, kamp sandalyeleri, masa örtüsü, dış mekanda yemek pişirmek için mini yemek masası ve pişirme ekipmanları da tercih edilebiliyor. Tüm bunların dışında, karavanın sunduğu en önemli imkan ise güneş panelleri olarak görülüyor. Güneş panelini tercih ederek dilediğiniz yerde uzun süre konaklayabilir ve kendi enerjinizi üretme deneyimini yaşayabilirsiniz.

Benzer Haber  Britney Spears’ın Evi

El Yapımı Ahşap Karavan

Steve Areen, özel mobilyalarla ve eşyalarla donattığı ahşap el yapımı karavanla masalsı bir yapıya imza attı. Karavan çoğumuzun hayallerini süsleyen, en kötü ihtimalle emeklilik yıllarında kavuşmayı arzuladığımız büyülü bir araç.

52 yaşında bir gezgin olan Steve Areen, Avustralya’da başını sokacak basit bir yapı fikriyle başladığı işin sonunda el yapımı muhteşem bir karavan ortaya çıkarmış. Areen, Unity Wagon adını verdiği karavanın büyük kısmında geri dönüştürülmüş malzemeler kullanmış.

Areen bölgedeki bir ustanın yardımıyla hazırladığı çelik iskeleti, bir römork üzerine yerleştirerek karavanın iskeletini hazırlamış. Ancak iskeleti yerleştirince Areen ilham perilerinin akınına uğramış. Biraz daha detaya girerek karavanı, yuvarlak pencere, özel hazırlanmış mobilyalar ve odun sobasıyla tamamlamaya karar vermiş. Ortaya bu masalsı karavan çıkmış.

Karavan şu anda Areen’in arkadaşlarına ait olan Yandoit Çiftliği’nde (Melbourne’a yaklaşık 130 km uzaklıkta) duruyor. Buarada kangurular, kuşlar, yıldızlar, ağaçlar ve minik bir gölet ile mutlu mesut zaman geçirdiğini anlatıyor Areen. Zaten karavanı da buna göre tasarlamış. Örneğin “geceleri yıldızları rahat rahat izleyebilmek için ne yapsam?”, “buradaki serin havalar ve böcekler için nasıl tedbir alsam?” gibi sorular sorarak ilerlemiş.

Bu arada Yandoit bir permakültür çiftliği. Türkiye’deki TaTuTa sisteminde olduğu gibi dünyanın çeşitli yerlerinden gelen gönüllülerin yardımıyla yaşatılıyor. Bir zamanlar kurumuş bir arazi olarak öylece duran toprakları, permakültür ilkelerini kullanarak, yemyeşil bir organik çiftliğe dönüştürmüşler.

Karavandaki masa genişleyebiliyor ve 7 kişinin aynı anda sofraya (masanın iki yanındaki banklara) oturabilmesine imkan tanıyor. Yine yatak da genişleyerek iki kişilik hale gelebiliyor. İç aydınlatma için güneş enerjisi sistemi eklenmiş. Böceklere karşı karavan telle donatılmış. Hava bozduğunda ise karavan hızlı bir şekilde korunaklı hale gelebiliyor.

Karavanın maliyeti 15 bin dolar’ın altında kalmış. Hatta bu harcamanın çoğunu da ustaların emekleri karşılığında ödenen ücretler oluşturuyor. Steve Areen bu tür eğlenceli yapılar inşa etmekten oldukça keyif alan bir isim ve yenilerini yapmaya devam edeceğini belirtiyor.

Benzer Haber  Arı Kovanı Evler

Suda Giden Karavan

Caravanboat’un tasarladığı Departure One olarak adlandırdığı su karavanı, hem karada hem suda gidebilen bir araç olarak keyifli bir tatil deneyimi sunuyor. Seyahat sırasında özgürlüğün sınırlarını genişleten bu karavan, görsel olarak da oldukça şık görünüyor.

Alman şirket Caravanboat’un tasarladığı Departure One, 9,14 m uzunluğunda ve deniz suyuna dayanıklı bir alüminyum gövdeye sahip. 2 tane tek kişilik yatağının yanı sıra salondaki yatağa dönüşebilen alanları da hesaba kattığınızda toplamda 4 kişinin rahatça konaklayabileceği büyüklükte.

Küçük bir duşu, tuvaleti ve lavabosu bulunuyor. Mutfakta da lavabo, mikrodalga fırın, buzdolabı, set üstü ocak ve mutfak dolaplarıyla ihtiyaç olan her şeyi sunuyor. Karavan-teknede ayrıca giysiler ve diğer eşyalar için de dolaplar bulunuyor.

67.448 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülen karavan-teknede farklı renk seçenekleri de mevcut.

Doğa seyahatlerini sevenlere özel karavan…

Genişleyebilen ve otomobile yüklenebilen tekerleksiz karavan Hitch Hotel, gezginler için adeta portatif gibi oda konforu sunuyor.

Karavanla Türkiye’yi ya da dünyayı gezmek pek çoğumuzun hayali.  Tekerleksiz karavan Hitch Hotel ise gerektiğinde genişleyerek konforlu bir deneyim sunan bir başka örnek.

Hitch Hotel römork karavanların tahtına aday olsa da onu bir karavan gibi görmek ne kadar doğru bilemiyorum. Karavandan ziyade nereye giderseniz gidin, sizinle birlikte gelen bir portatif oda. Aracınıza yüklemenin ve dinlenme vakti geldiğinde genişleterek kullanmanın mümkün olduğu bir barınma çözümü. Başlangıçta bisiklet bagajı olarak tasarlanmış. Daha sonra barınma için de kullanılabileceği fikri doğmuş.

Tekerleksiz olması ise sürüş sırasında sürekli dikiz aynasıyla göz kulak olma ve benzeri dertleri ortadan kaldırıyor ve bu da Hitch Hotel’i römork karavanlara göre daha avantajlı kılıyor.

Hitch Hotel’i kocaman bir kutunun içine gizlenen 2 boğumlu bir çekmece gibi düşünebilirsiniz. Açıldığında 3,82 metreküp hacmiyle 3 yetişkinin aynı anda barınabileceği büyüklüğe ulaşıyor. Taşınabilir yapı, 4 bacağının üzerinde duruyor, dolayısıyla zeminle temas etmiyor ve kullanıcıyı böceklerden ya da anlık su baskını gibi sorunlardan uzak tutuyor. Kapalı pozisyondayken ise 1,7 metreküplük hacmiyle; bisiklet ve benzeri değerli eşyalarınızı saklayabileceğiniz bir bagaja dönüşüyor. 158,75 kg ağırlığı taşıyabilen Hitch Hotel’in kendi ağırlığı ise 108,86 kg.

 

Yorum Yazın