İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler Listesi

Haftasonu veya kısa süreli bir tatil için nereye gideceğinize karar veremiyorsanız yazımız size yardımcı olabilir. Hazırlamış olduğumuz İstanbul’a yakın gezilecek yerler listesi içerisinde birbirinden güzel, doğayla iç içe pek çok yer mevcut. İşte, şehrin kasvetli havası, günlük hayatın gerginliği ve problemlerinden kısa süre de olsa uzaklaşabileceğiniz İstanbul’a yakın gezilecek yerler :

Abant Gölü

Eğer tatilinizi yeşillikler içinde geçirmek istiyorsanız Bolu Abant bunun için biçilmiş kaftan. İstanbul’a 300 km mesafede olan Abant, İstanbul’un gürültüsünden uzakta doğayla başbaşa tatil geçirebileceğiniz bir yer.

İklimin her beş kilometrede değişim gösterdiği bu cennet mekanda göl etrafında fayton turu yapabilir, bisikletle gezintiye çıkabilir ya da köylerden kiralayacağınız atlarla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Keyifli geçen bir günün ardından yemek molası verdiğinizde ise tercihinizi alabalık restoranlarından yana kullanabilirsiniz.

Ulaşım;

Bolu Abant’a ulaşım da oldukça kolay. Abant’a kendi arabanızla gidiyorsanız, Bolu-Ankara arası 191 km, Bolu-İstanbul arası mesafe 242 km. Bolu’dan Abant’a minibüs seferleri de mevcut.

Adalar

İstanbul’un trafiğinden ve yoğun iş temposundan kaçmak istediğimizde ilk aklımıza gelen yerlerdir Adalar. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’dan oluşan Adalar, her gün yüzlerce misafiri ağırlıyor. Yabancı turistlerin de uğrak mekanlarından biri olan Adalar da tarihi gezintilerin yanı sıra müzelere gidebilir, faytonlarla adayı gezebilir ya da piknik yapabilirsiniz.

Ada’da yemek molası verdiğiniz zaman size kapılarını açan küçük ve sıcak birbirinden farklı birçok restoranla karşılaşacaksınız. Ada kültürünün yansımış olduğu bu restoranlarda yediğiniz yemeğin ardından ana cadde boyunca uzanan Maraş usulü dondurmacılara da mutlaka uğramalısınız.

Ulaşım;

Adalara giden Bostancı-Kabataş vapurlarıyla yolculuk yapabileceğiniz gibi her adaya ayrı ayrı giden klasik Ada vapurlarından da yararlanabilirsiniz.

Ağva

Ağva yemyeşil ormanıyla, masmavi deniziyle iki nehir arasında kalmış, Şile’ye bağlı yazlık bir köy. 25 km uzunluğundaki sahilde yürüyüş yapabilirsiniz. Şile’de doğa sporlarıyla vakit geçirebilir, balık tutabilir ya da akarsu gezintileriyle dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. Bunların yanı sıra Ağva’ya yakın yerleri keşfetmek isterseniz Kilimli köyü tam size göre. Burada güzel fotoğraflar çekebileceğiniz mağara ve kayalıklar sizi bekliyor.

Taze ve leziz balıklarıyla ünlü Ağva, balık konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Nehrin üzerinde yer alan restoranlarda yemeğinizi yerken nehrin eşsiz güzelliğinin de tadını çıkarabilirsiniz.

Ulaşım;

İstanbul’a 97 km uzaklıkta olan Ağva’ya gitmek için Ümraniye- Şile yolunu takip ederek, büyük bir bölümü otobandan oluşan karayolu ile 1 saat içinde yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

İETT ile Ağva’ya ulaşım için;

Avşa Adası

Marmara Denizi’nin güneybatısında kalan bu şirin ada ailenizle vakit geçirmek için biçilmiş kaftan. Avşa tertemiz kumsalı, denizi ve sakinliğiyle sizi cezbedecektir. Avşa Adası’nda bisiklet turlarına katılabilir ve böylelikle Rum, Bizans etkilerinin hakim olduğu yerleri görebilirsiniz. Adanın meşhur şaraplarını tadabileceğiniz birçok yer bulabilirsiniz.

Benzer Haber  Ünlülerin Dünyada Tercih Ettiği Şehirler

Avşa adasının çarşılarını gezebilir, sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Her kesime hitap etmeyi başaran ada geceleri ise eğlenceli mekanlarla kapılarını sizlere açıyor.

Sahil boyunca sıralanan restoranlar gün boyunca hizmet vermeye devam ediyor. Yemek konusunda da geniş bir yelpazeye sahip olan Avşa’da yemeğinizi canlı müzik eşliğinde yemenin tadını çıkarın. İstanbul-Bostancı ve Yenikapı’dan deniz otobüsleri ile seyahat edebileceğiniz bu adada dolu dolu bir tatil sizleri bekliyor.

Ulaşım;

İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında olan Avşa’ya eğer kendi aracınız ile gitmiyorsanız, Bostancı ve Yenikapı üzerinden hareket eden deniz otobüslerini kullanabilirsiniz. Bostancı ve Yenikapı’da sadece yolcu taşımacılığı bulunduğundan özel araçlarınız ile gidemiyorsunuz.

İstanbul’dan Avşa Adası İDO deniz otobüsleri ile 3,5 saat sürmektedir. Havanın durumuna göre 4 saate kadar çıktığı görülmektedir.

Avşa Adası’na İstanbul’dan kendi arabanız ile gitmek istiyorsanız Tekirdağ üzerinden kalkan feribot seferlerini kullanmalısınız. Eğer Çanakkale-Bursa-Balıkesir-Bandırma istikametinden gelecek iseniz Erdek’ten kalkan Gestaş Deniz Otobüslerini tercih edebilirsiniz.

  • Sirkeci Sarayburnu feribotu

Sirkeci Sarayburnu üzerinden Avşa’ya özel aracınız ile gitmek istiyorsanız sadece Salı günleri saat 08.30’da hareket eden vapurları kullanabilirsiniz. Salı günü haricinde diğer günlerde feribotlar sadece yolcuları kabul etmektedir. Sirkeci Sarayburnu feribotu Avşa Adası’na Marmara Adası üzerinden gittiğinden dolayı yaklaşık 5 saat sürmektedir.

  • Silivri Öz Kaptan Gemisi

Haftanın her günü saat 16.00’da Öz Kaptan Gemisi gitmektedir. Silivri’de bulunan Öz Kaptan Gemisi hem araçları hem de yolcuları kabul etmektedir.

  • Diğer alternatif

Kendi özel aracınız ile gitmek istiyorsanız öncelik olarak İstanbul’dan Tekirdağ iline gitmeniz gerekiyor. Tekirdağ’da bulunan Akport limanında bulunan ve araç kabul edilen vapurları ile yolculuk yapmalısınız. Akport limanı üzerinden Avşa yaklaşık 3 saat kadar sürmektedir.

Bozcaada

Tarih kokan sokaklarıyla özdeşleşmiş küçük bir balıkçı kasabası olan Bozcaada insanlarıyla, havasıyla, manzarasıyla bambaşka bir yer. Merkezde yer alan Bozcaada Kalesi gezilmeye değer. Kim tarafından yapıldığı bilinmeyen bu kalenin üst surlarına çıkarak Bozcaada’ya yukarıdan bakma şansı yakalayabilirsiniz.

Bozcaada’da görmeniz gereken diğer yerlerden biri ise adanın en yükseğinde kalan Göztepe’dir. Göztepe gezisinin ardından mutlaka rüzgar değirmenlerini görmelisiniz. Rüzgar değirmenlerinin olduğu yerde güneşin batışını izlemek keyifli olacaktır.

Ulaşım;

Arabayla gidecekseniz;

İstanbul’dan Assos’a gelirken arabayla Çanakkale Boğazı’nı geçmek için farklı seçenekleriniz bulunuyor:

* Gelibolu – Lapseki (20 dak)
* Eceabat – Çanakkale (15 dak)
* Kilitbahir – Çanakkale (7 dak)

Çanakkale’den sonra Geyikli-Bozcaada tabelalarını takip ederek yaklaşık 50 dakikada Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne ulaşılıyor.  (Çanakkale Boğazı’ndan araba geçişi Gestaş ile 35 TL)

Hızlı Feribot

Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı – Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor. Bandırma’dan sonra Lapseki-Çanakkale üzerinden Geyikli’deki iskeleye varmak 3 saati buluyor. Alternatif olarak Bandırma’dan sonra Biga-Çan-Bayramiç güzergahı da takip edilebilir. Bu yol diğeri kadar rahat olmasa da manzarası daha güzel !

Benzer Haber  Hakan: Muhafız (The Protector) Dizisi Nerede Çekiliyor?

(Hızlı Feribot araba 115 TL, motorsiklet 50 TL)

Karadan Mesafeler

  • İstanbul – Bozcaada    400 km.
  • Ankara – Bozcaada      710 km.
  • Bursa– Bozcaada         320 km.
  • İzmir – Bozcaada         280 km.
  • Çanakkale – Bozcaada   60 km.

Otobüs ile;

Büyükşehirlerden Bozcaada’ya yazın her gün bazı otobüs şirketi tarafından seferler düzenliyor. (Çanakkale Truva, İstanbul Seyahat, Kamil Koç, Metro, Pamukkale). Otobüsler sadece yaz döneminde Geyikli Yükyeri İskelesi’ne kadar yolcu getiriyor. Feribot zaten Bozcaada merkezine yanaştığı için otobüsler adaya geçmeye gerek duymuyor.

Yaz dönemi dışında son durak Ezine’deki otobüs garı oluyor. Buradan minibüs ya da taksi ile Geyikli’deki iskeleye varılabilir.

(İstanbul-Geyikli İskelesi otobüs bileti, kişi başı 80 TL)

 

Cumalıkızık Köyü

Cumalıkızık Köyü, Uludağ eteklerinde yer alan 7 Kızık köyünden sadece birisi. Eskiye sadık kalınarak restore edilmiş evler taş, kerpiç ve ahşap yapımı. Bu köyde Cumalıkızık Hamamı, Zekiye Hatun Çeşmesi görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Cumalıkızık’da yemek yenecek yerlerde oldukça bol. Burada köy kahvaltısıyla başlayan günü Cumalıkızık Köyü’ne has gözleme ve mantı ile sonlandırabilirsiniz.

Böğürtlen, kızılcık ve mevsimine has reçeller ise eve dönerken almanız gerekenler arasında olmalı.

Ulaşım;

Bursa merkeze 20 km uzaklıkta olan köy, İstanbul’a 250 km uzaklıkta.

Araçla Cumalıkızık’a Ulaşım

Bursa şehir merkezinin 10 km doğusunda yer alan şirin köy Cumalıkızık’a ulaşmak için önce İstanbul’dan Bursa’ya ulaşmanız gerekiyor. Aracıyla gelecek olanların üç tercihi bulunuyor;

  • Yenikapı – Bursa (Mudanya) hattı (yolculuk süresi 1 saat 35 dakika)
  • Yenikapı – Yalova (yolculuk süresi 1 saat 15 dakika)
  • Pendik – Yalova hattı (yolculuk süresi 45 dakika)

Her üç hat için de sefer saatleri ve ücretlerini öğrenmek hatta online bilet almak için IDO sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yalova ya da Mudanya’ya indikten sonra gerisi çok daha kolay. Navigasyona Cumalıkızık yazarak Yalova’dan 82 km, Mudanya’dan ise 38 km uzaklığında bulunan Cumalızık köyüne varabilirsiniz.

Toplu Taşıma İle Cumalıkızık’a Ulaşım

Araçsız geleceklere tavsiyemiz Avrupa yakası ya da Anadolu fark etmeksizin otobüsle direk İstanbul-Bursa yapmaları. Yolculuk yaklaşık olarak 4 saat sürmekte ve ulaşım bedeli 35 TL’dir.

Budo’yu kullanırsanız;

-Büyükçekmece-Mudanya

-Eminönü – Mudanya

IDO’yu kullanırsanız  ;

-Yenikapı – Bursa

-Yenikapı – Yalova

-Pendik – Yalova hattı

(Sefer saatleri için Budo sitesine göz atınız)

Ama otobüs yerine illa feribot ile gitmek istiyorum derseniz o zaman Yalova ve Mudanya iskelesinde indikten sonra tekrar Bursa merkez için otobüse binmeniz gerekecektir.

Bursa’ya giden otobüs seferleri ve güzergahları için Burulaş sitesi en doğru bilgileri listelemiştir. Gideceğiniz bölge için otobüs numarası, sefer saatleri ve ulaşım ücretine kadar her türlü bilgi anlaşılır şekilde belirtilmiştir.

Yorum Yazın