Halkalı – Gebze Hattının Açılış Tarihi Belli Oldu!

Halkalı – Gebze Hattının Açılış Tarihi Belli Oldu! Halkalı-Gebze hattında başlayan yenileme çalışması 2 ay sonra sona eriyor. Halkalı-Gebze istikameti arasında yer alan konutların fiyatlarında da artış bekleniyor.

Yaklaşık 77 kilometrelik hattın yapım çalışmalarının yüzde 90’u tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan projenin bu yılın sonunda İstanbullulara hizmet vermeye başlayacağını açıklamıştı. Proje tamamlandığında günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanan hattın Marmaray’la entegrasyonu sağlandığında Gebze’den Halkalı’ya 105 dakikada seyahat edilebilecek.

Hızlı trenler de kullanılacak

2018 yılı sonunda açılması hedeflenen Halkalı-Gebze banliyö hattında ekipler yoğun olarak çalışıyor. Banliyö trenlerinin kullanacağı iki hattın yanı sıra, hatta hızlı trenlerin de kullanacağı bir hat daha eklendi. Hattaki yeni istasyon ve eski istasyonların restorasyon çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Hat boyunca trenlerin bakım ve onarımlarının yapılacağı yerlerin yapım çalışmaları da hızla sürüyor.

Onlarca ilçeyi ilgilendiriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın bu yılın sonunda hizmete açılacağını duyurduğu hatta istasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından testlere başlanacak.. Bu çalışmaların da tamamlanmasının ardından proje yıl sonunda halkın kullanımına açılacak. Tren hatlarının tamamlanması ve Marmaray projesi ile entegrasyonu sağlandığında 43 İstasyonun bulunacağı Gebze’den Halkalı’ya 105 dakikada seyahat edilebilecek. Hatta Bakırköy’den Bostancı’ya 37 dakika, Söğütlüçeşme-Yenikapı’nın seyahat süresi ise 12 dakika olacak. Hatta günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanıyor.

Saatte 20 bin sefer, günde 1,2 milyon yolcu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, saatte 28 sefer yapacaklarını belirterek, “Saatte 75 bin kişi tek yönlü taşıyacağız. İnşallah günün tamamında 1 milyon 200 bin kişiyi Marmaray araçlarıyla taşıyabiliyor olacağız.” şeklinde konuştu.

Halkalı-Gebze banliyö hattında toplamda 43 istasyon bulunacağını kaydeden Arslan, bu 43 istasyonun 7 tanesinin aynı zamanda ana hat trenlerinin, yüksek hızlı trenlerin durduğu istasyonlar olacağını bildirdi.

Benzer Haber  İnşaat sektörünün en genç patronları!

Arslan, bu 7 istasyonun Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy ve Halkalı istasyonları olduğunu, bu istasyonların ana hat trenlerine de hizmet vereceğini kaydederek, Yenikapı istasyonunun yüksek hızlı trenlere hizmet vermesini, aktarma istasyonu olarak öngördüklerini ancak burada çıkan tarihi eserlerin buna izin vermediğini, bazı tarihi eserleri buradan kaldıramadıklarını anlattı.

Bakan Arslan, 77 kilometrelik ve 43 istasyonluk bu hattın 13 istasyonunda 6 farklı raylı sisteme yolcu aktarabileceklerini, günde 6,5 milyon yolcuya hizmet eden raylı sistemlere Marmaray yolcusunu aktarabilme şansına sahip olacaklarını aktardı.

Halkalı istasyonundan Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metrosuna yolcu aktarılabileceğini dile getiren Arslan, Halkalı’dan Yenikapı-Kirazlı-Halkalı hattına, Küçükçekmece’den Yenikapı-İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü diye de adlandırılan Yenikapı-Hacıosman hattına, Ataköy’den İkitelli-Ataköy hattına, Bakırköy’den Bakırköy-İDO-Kirazlı-Başakşehir hattına, Söğütlüçeşme’den Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’ne ve onun raylı sistemine, Göztepe’den Göztepe-Ümraniye-Ataşehir hattına, Bostancı’dan Bostancı-Dudullu hattına, Pendik’ten Pendik-Sabiha Gökçen hattına, Tuzla’dan Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına entegre olunacağını anlattı.

Arslan, Gebze-Halkalı banliyö hattının ayrıca Yenikapı’dan Taksim-Hacıosman-Levent metro hattına, Sirkeci’den Bağcılar-Kabataş tramvay hattına, Üsküdar’dan Üsküdar-Sultanbeyli hattına, Ayrılık Çeşmesi’nden Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına bağlanacağını anlattı.

Yorum Yazın