Prefabrik Ev Nedir? Prefabrik Ev Fiyatları Ne Kadar? Birçok kişinin hayranlık duyduğu Amerikan evleri tarzına benzemesiyle ünlü prefabrik ev modelleri, müstakil ev ve dairelere göre çok daha uygun fiyatlara yaptırılabiliyor. Üstelik evinizin nasıl olacağına da siz karar veriyorsunuz. Hangi odanın nerede olacağı, mutfağının nasıl olacağı, çatısı ve dış cephesinin nasıl olacağı gibi birçok tasarım konusu sizin hayalinizdeki ev modeline ve bütçenize göre yapılıyor.
İster birden çok katlı, garajlı, büyük bahçeli isterseniz küçük şirin bir yapıya sahip oluyorsunuz. Özellikle İstanbul ilinde yaşayan kişiler, şehrin gürültüsü ve kalabalığından uzak, çok katlı, çok kişinin yaşadığı büyük konutlar yerine sakin bir bölgede arzuladıkları prefabrik ev modellerinden seçerek yaşamlarını bu evlerde sürdürüyorlar. Prefabrik evler, hazır yapı oldukları için çevreci yapılardır. Modern tasarımlarıyla villa konforunda yapılardır.
Yapılışı kısa süren prefabrik yapılar tahmin ettiğinizden çok daha uygun fiyatlarla size huzurlu ve konforlu bir yaşam sunarlar. Apartman gürültüsü olmadan, istediğiniz, hayal ettiğiniz tasarımdaki bir evde yaşamanız sadece 2 hafta içerisinde gerçekleşir. Prefabrik ev için merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz…
İçindekiler
- Prefabrik ev için arsa nasıl olmalı?
- Tarlaya ev yaptırmak
- Prefabrik ev için ruhsat işlemleri
- Firmanın seçimi…
- Prefabrik yapılar için konut kredisi kullanabilir miyim?
- Ekstra masraflar nelerdir?
- Neden tercih edilmeli?
- Prefabrik ev fiyatları
- Küçük, şirin bir prefabrik ev fiyatı
- Ahşap Bungalov
- 97 m² Prefabrik Ev
- 97 m² Prefabrik Ev
- 97 m² Prefabrik Ev
- 97 m² Prefabrik Ev
Prefabrik ev için arsa nasıl olmalı?
Prefabrik ev yaptırmak için en önemli konu arsanızdır. Arsanızın coğrafi konumu, bulunduğu yerin iklim koşulları, arazi yapısı ev yaptırırken çok önemlidir. Prefabrik evin kurulacağı arsa üzerinde ilk olarak zemin etüdünün yapılmasının ardından zemin betonunun atılması gerekmektedir ki bu da üç gün gibi zaman almaktadır. Zemin betonu atılmasının ardından kurulum çalışmaları gerçekleştirilmekte olup kurulum için evin metrekaresine ve projesine göre 2 günden 2 haftaya kadar sürebilmektedir. Toplam zaman dilim söz konusu olduğunda ise tüm işlemler ortalama bir ay gibi bir süre içerisinde bitecektir. Son sistem teknoloji kullanılarak uzun ömürlü, depreme dayanıklı, çevreci, sağlığa zararsız prefabrik evler yaşamak için ideal yapılardır.
Prefabrik ev sadece imarlı arsalara yapılabilir. Prefabrik ev yaptırmak için alınacak arsanın öncelikle imar durumunun ilgili belediyeden öğrenilmesi gerekir. Ayrıca arsanın altyapı ihtiyaçlarının karşılandığından emin olmak için ilgili belediyenin hizmetlerindeki yeterliliklere bakmak gerekir.
Tarlaya ev yaptırmak
Tarlaya prefabrik ev yaptırmak için, tarlanın yola cephesi olması şartı vardır. Kadastrol cepheli tarlalarda yüzde 5 imar izni vardır ve maksimum 250 metrekarelik ev yapılabilir. Kadastrol cepheli 5 bin metrekarelik tarlada 250 metrekareye kadar prefabrik ev yapılabilir.
Prefabrik ev için ruhsat işlemleri
Ruhsat işlemleri için her bölgenin belediyesinin farklı uygulaması vardır. Bu nedenle ruhsat işlemleri için gerekli evrakları ilgili belediyeye danışarak öğrenmek gerekir. Daha sonraki adım ise prefabrik evi yapacak firmadan statik hesap dosyası ve mevcut projeyi almaktır. Bu adımdan sonra da basit bir temel betonu dökülür ve ruhsat işlemlerine başvurulur.
Yapı ruhsatı yalnızca 1 defaya mahsus verilir. Bu sebeple ruhsat alındıktan 5 yıl içinde projenin tamamlanması gerekir. 5 yıl sonrasında ise süre uzatılabilir.
Firmanın seçimi…
Prefabrik ev yaptırırken seçilecek firmanın güvenilirliğini ve sunduğu hizmetleri incelemek gerekiyor. Söz konusu firmanın üretim teknikleri de bu noktada önem arz ediyor. Seçici olmak için firmanın showroom’unun gezilmesi ve üretim tesislerine bakılması gerekiyor.
Prefabrik yapılar için konut kredisi kullanabilir miyim?
Prefabrik evlerin yapımı için konut kredisi veren bankalar mevcut.
Ekstra masraflar nelerdir?
Prefabrik evin maliyeti dışında karşılaşılan masraflar ise şöyle; imar izni ve ruhsatlar için ilgili belediyeye ödenmesi gereken miktar var. Bir başka masraf ise su basmanı, zemin betonu dökülmesi işlemi. Bu bedel de betonun yüksekliğine ve işçilik ücretlerine göre değişkenlik gösteriyor. Karşılaşılacak diğer masraf da prefabrik evin montaj aşamasında oluyor. Bu aşamada, işçilerin gıda ve konaklama masrafları karşılanıyor. Dördüncü masraf ise ince işçilikte karşınıza çıkıyor. Bunun içine mutfak, banyo takımları, parkeler, zemin döşemeleri vs giriyor. Son olarak da nakliye masrafı var. Zira prefabrik evin kurulacak alana getirilmesi için nakliye masrafını alıcı ödüyor.
Neden tercih edilmeli?
- Depreme Dayanıklı
Betonarme binalara göre 5 kat daha hafif olan prefabrik ev sistemleri 1. derecede depreme dayanıklı hazır yapılardır. Deprem bölgesi olan ülkemizde esnek ve hafif olan prefabrik evler en şiddetli depremlere karşı gösterdikleri yüksek direnç ile sarsıntıları maksimum düzeyde absorbe ederek, en iyi çözümü sunmaktadır.
- İklim Koşullarına Uygun
Statik hesaplamalar ile, farklı iklimlerde kullanılmak üzere hazır yapılar üretilmektedir. Bu yapılar her türlü iklim koşullarında rahatlıkla kullanılmaktadır.
- Hızlı ve Kolay Kurulum
Prefabrik ev fiyatları
100 m² olan bu yapının özellikleri; Bina Yüksekliği : 2500 mm,
Dış Duvar : 10 cm,
İç Duvar : 6 cm, Metal Aksam: 1.5 mm ile 1 mm arasında kaynaksız galvaniz çelik,
Çatı Kaplaması : Renkli Trapez Sac, Dış Kapı : Çelik Kapı,
Fiyatı ise; 69.000,00 TL
Küçük, şirin bir prefabrik ev fiyatı
Prefabrik konteyner yapılar modern görünümleriyle dikkat çekiyor. İster ofis, isterseniz yaşam alanı olarak yaptırabiliyorsunuz.
Özellikleri ise;
Ahşap Bungalov
Cephede kullanılan ahşaplar 2,5 cm ile 5 cm kalınlıkta,
20 m² olan bu ahşap evin fiyatı; 29.880,00 TL
97 m² prefabrik ev için belirlenen fiyat: 66.700,00 TL
Salon | 26 m² |
Yatak odası | 16 m² |
Yatak odası | 12 m² |
Banyo | 6 m² |
Yatak odası | 9 m² |

Salon | 27 m2 |
Yatak odası | 14.5 m2 |
Mutfak | 9 m2 |
Banyo | 4.5 m2 |
Yatak odası | 13 m2 |
Dubleks prefabrik ev 125 m² fiyatı: 107.000,00 TL

Bina Yüksekliği : 2800 mm,
Dış Duvar : 10 cm,
İç Duvar : 10 cm,
Çatı Kaplaması : Boyalı Galvaniz Sac, Metal Kiremit(Opsiyonel), Shingle (Opsiyonel )
Dış Kapı : Çelik Kapı,
İç Kapı : Amerikan Göbekli Kapı,
Fiyat: 141.400,00 TL