Tasarrufa Dayalı Faizsiz Yatırım Sistemi, Vakıfevim

Vakıfevim, yatırımda yükselen tasarrufa dayalı finans modelinde yeni bir şirket. 1 kasım 2019 Cuma günü Vakıfevim Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo ve Vakıfevim Genel Müdürü Nurullah Günay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bir basın toplantısıyla yatırımcılara ve sektör temsilcilerine tanıtıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, sistemin yabancısı olmadıklarını belirtti. Yaklaşık 2 yıl kadar önce kurulan ve tasarrufa dayalı finans sisteminde faaliyetlerine devam eden Finansevim markasıyla Türkiye genelinde önemli bir büyüme kaydettiklerini belirtti.

Tasarrufa dayalı faizsiz yatırım sistemi, Vakıfevim

Kolo, tasarrufa dayalı faizsiz yatırım sistemine yatırımcılardan ve inşaat firmalarından çok sayıda kişinin başvurduğunu ve yoğun bir talep olduğunu dile getirdi. Burada sağlam bir alt yapıya sahip geçiş olması için araştırma-geliştirme (AR-GE) çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade ederek rekabetin çalışanlar ve müşteriler açısından çok güzel olduğunu ama firmanın markası için nasıl olduğunu ortaya koyduklarını, faizsiz argümanları finans yapısının sağlam olduğu bir hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Finansevim tarafında tamamen kendi şubeleri olacak şekilde ilerlediklerini ve şu ana kadar 52 ofislerinde faaliyetlere devam edildiğini belirtti.

2020 yılı sonunda bu sayının 80’li seviyelere gelmesini hedeflediklerini, Vakıfevim tarafında ise 2019 yılı sonuna kadar yaklaşık 25 şubenin AR-GE’sini yapmayı planladıklarını, 2020 sonunda da 41-42 şubeyi açmış olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Özsermaye ve kaynaklarının yeterli olduğu ve gerekirse Vakıfevim tarafındaki süreci daha da hızlandırabileceklerinin altını çizen Kolo, sermaye artırmak gerekirse de büyük yatırımlarının ve yatırımcı gruplarının olduğunu belirtti.

Kolo, tasarrufa dayalı faizsiz finans sisteminin artık tüketiciler tarafından da benimsendiğine dikkat çekti. Eskiden birine bu sistemi anlattıklarında tam anlaşılamadığını ve çok sayıda soruyla karşılaştıklarını ama şimdi artık böyle bir durum olmadığını açıkladı.

Benzer Haber  İller Bankası Milyarlık Gayrimenkulünü Satışa Çıkardı

Türkiye genelindeki konut satışlarında tasarrufa dayalı faizsiz finans sisteminin payının talep noktasında yüzde 4 seviyelerinde olduğunu kaydeden Kolo, bu oranın konut teslim noktasında daha düşük olduğunu ifade etti.

Son 15 yılda ülkemizde insanların yaşam ve hayat standartlarının çok ileri gittiğini, son dönemde küresel faktörlerin etkisiyle birlikte ülkemize bir yüklenmenin mevcut olduğunu aktaran Kolo, hükümet tarafından da kendilerine yeterli destek sağlanması halinde ekonomiye katkılarının daha da yükseleceğini belirtti.

Tasarrufa dayalı faizsiz finans sistemi nedir?

Kolo, sistemin nasıl işlediğini şu sözlerle açıkladı:

“Ev alacaksınız ama yeterli birikiminiz yok. Önce kaç liralık bir ev almaya, hangi vadelerde ve ne kadarlık ödemeler yapabileceğinize karar veriyorsunuz. Şubelerimize geldiğinizde size çeşitli alternatifli ödeme planları çıkartılıyor. Taksit ödeme gücünüze göre 60, 84, 120 , 240 kişilik gruplardan birine dahil oluyorsunuz. Sistemde her ay kuralar çekiliyor ve gruplar bazında kurada ismi çıkan kişiler o ay evini alıyor ve oturmaya başlıyor. Grupların güvenliği için yasal anlamda kalan ödemeler tamamlanana kadar eve rehin koyuyoruz. Evini alan geri kalan aylık taksitlerini ödemeye devam ediyor. Bunu çok basit bir şekilde bayanların altın günü gibi düşünebilirsiniz”

Sistemden ayrılmak mümkün mü?

Kolo, henüz evini almadan sistemden ayrılmak isteyenler için bunun mümkün olduğunu belirtti. Bu durumda müşterinin sisteme dahil olurken ilk ödediği katılım payı hariç, ayrılacağı güne kadar ödediği paraların kendisine iade edildiğini söyledi. Burada Vakıfevim olarak farklı bir yaklaşım göstereceklerini ifade eden Kolo, müşteri sistemde ne kadar kaldıysa ona karşılık gelen genel giderlerin oransal miktarı kadar bir kesinti yaptıktan sonra katılım payından geri kalan tutarı da müşterilerine iade edeceklerini söyledi.

Mini tasarruf sistemi

Vakıfevim olarak sektöre getirdikleri yenilikler hakkında da bilgiler veren Serdar Kolo, bunlardan birinin Mini Tasarruf Sistemi olduğunu söyledi. Sektörde ilk kez sunulan hizmetle katılımcılar 5.000 TL’ye kadar tutarlar için sisteme girebilecek.

Benzer Haber  Fuzul İnşaat

Sözleşmeden sonraki ay istediği tutarı alarak sağlık, eğitim veya özel ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Katılımcılar geri ödemesini ise 12 aylık eşit taksitle yapabilecek.

Yorum Yazın