Garden City, Ntepe, Ncadde, Nmerkez, Nşehir, Ntowers, N5 Suites, Nlogo gibi çok sayıda proje geliştiren Özyurtlar İnşaat bugünlerde teslim sorunlarıyla boğuşuyor. Teslim edemediği projelere rağmen yeni projeler açıklayan Özyurtlar İnşaat bu yeni projelerle finansman kaynağı mı oluşturmaya çalışıyor? sorusunu akıllara getiriyor.
Nlogo projesini 24 ayda teslim edeceğiz diye açıklama yapan Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt o gün bugündür ortalıkta görünmüyor. Nlogo projesini söz verdiği tarihte teslim edemeyen Özyurtlar İnşaat yeni lansmana çıkardığı diğer projelerini zamanında teslim edebilecek mi?
Özyurtlar İnşaat’a güvenip daire alan vatandaşlar oldukça dertli. Bu dertlerini de maalesef Marko Paşa’ya anlatmak zorunda kalıyorlar. Türkiyenin 1 numaralı şikayet sitesi www.sikayetvar.com internet adresine gelen çok sayıda şikayet var.
İşte o şikayetlerden bazıları;
Levent Z. adlı kişinin şikayeti;
Özyurtlar İnşaat Nlogo Teslim Süresini Erteliyor.
Nasıl bir firmasınız? 2017 diyorsunuz. İlk etaptan daire aldık 2016 Aralık'tı. Ne oldu 2017 oldu?
Halide B. adlı kişinin şikayeti;
Nlogo Memnuniyetsizliği.
Daireyi satmak için ellerinden geleni yapıp teslim edileceği tarihi 2016 Haziran deyip altını çizerek söylüyorum 2016 haziran deyip aralık ayına öteleyen; aradığımızda da yeni yasaya göre 2017'de teslim edeceğizi gayet rahat bir şekilde söyleyen kesinlikle ama kesinlikle güvenilmez bir firma. Bugün aramış damga vergisi istiyormuş. Sen teslim etmediğin evin geç teslim edileceği bilgisini vermek için arama hiçbir açıklama yapmadan damga vergisini ödemeniz için arıyorum de! Böyle rahatlık saygısızlık mı olur! Bizler kirada oturan o teslim etmediğiniz eve ihtiyacı olan insanlarız. Bu nasıl bir rahatlık! Bu nasıl bir saygısızlık!
Özlem K adlı kişinin şikayeti;
Özyurtlar İnşaat Memnuniyetsizliği…
1,5 yıldır sitede yaşam olmasına rağmen sitede ne bir düzelme ne de sorunlar için herhangi bir adım var hatta aksine günden güne dahada kötüye gidiyor. 450 dairelik sitenin yaşam kalitesi Özyurtlar İnşaat ve toprak sahipleri ile çekilmez bir hal aldı. Ucuz ucuz kiralayarak hatta çoğu dairenin uygunsuz kullanılmasına göz yumup müsaade eden boğaziçi yönetiminde bu durumdan payını alması gerekir. Rahat bir şekilde ne asansörler ne sosyal alanları kullanmak mümkün değildir! Ayrıca her gece çıkan olaylardan dolayı polis neredeyse site içine büro açacak. Sabahın ağrımasıyla site otoparkına gelen taksilerin (iş dönüşü) haddi hesabı yok-böyle insanlarla aynı sitede yaşamaya müsaade eden Boğaziçi Yönetim kafasını topraktan artık kesinlikle çıkartması gerekmektedir!
Abdullah T. adlı kişinin şikayeti;
Özyurtlar İnşaat 2 Senedir Teslim Edilemeyen Nlogo.
Nlogo projesinden 2014 Haziran ayında 24 ay içerisinde teslim edilecek sözüyle daire satın aldım. 2016 Haziran'da teslim edilmesi gereken daireler halen alçı, sıva işleri devam ediyor. Muhatap bulamıyoruz. Eski şikayetlerde tapu alamıyoruz yazanları gördük, biz de bütün borcu bitirip, tapuyu almamıza rağmen evi teslim alamıyoruz. İnternette ve televizyonlar da yapılan yanıltıcı ve aldatıcı reklamların cezasını çekmesi gerekli. Yanlış hesabınız cezasını parasını ödemiş, ödeyen ve size güvenip daire satın alan müşteriler değil…
Mustafa G. adlı kişinin şikayeti;
Özyurtlar İnşaat N5 Suit 3000 TL Kira Asılsızlığı…
N5 suitte 1+0, 40 metrekare daire aldım. Daireyi alırken 3000 TL kira getirisi var diye sattılar (mailim de halen gönderdikleri belgeler var) ve en geç Haziran 2016 tarihi itibariyle vereceğiz ve sizlerde taksitlerinizi kira geliriyle ödeyebileceksiniz demişlerdi. Eylül 2016 oldu kiralama işlemleri halen yok artı müşteri temsilcileri 2000 TL olabilir, 1500 TL'de olabilir demeye başladılar. Ben sırf bu firmanın adına güvenerek bakmadan daire satın aldım ve şimdi keşke demeye başladım. Özyurtlar'da böyle yapmaya başladıysa diyecek bir şey kalmamış. Ha bir de şu alıntıyı koyayım; "Özyurtlar Şirketler Grubu Satış ve Pazarlama Koordinatörü E*** Ö*** “Projede 229.000 liradan satışa sunulan 40 metrekare büyüklüğündeki suit daireler aylık 3 bin liradan kiralanabilecek. Böylece n5 Suites Otel + Residence’dan ev alanlar taksitlerini kira geliriyle ödeyebilecek" dedi.
Çağrı U. adlı kişinin şikayeti;
Özyurtlar İnşaat N Tepe Dert Tepe!
Büyük hevesle aldığımız N Tepe sitesindeki dairemiz hevesimizi kursağımızda bıraktıran bir dert halini aldı. Binanın iskan sorunu yetmezmiş gibi, tesisat sorunları, kafama düşen 1 metrekarelik tavan sıvası, dandik asansör sistemi, aşiret halinde yaşayan Suriyeli aileleri, var. Gözüken ama olmayan yangın söndürme ve havalandırma sistemleriyle N Tepe duyarsız sinirlerin sınırlarını zorlayan firma utanmadan 200 metre ileriye bir bina daha konduruyor.
Sosyal medyadan yazdığımda tüm kanallardan engelleyen bu firma tabi ki aradığımda da son derece ilgisiz bir şekilde kalıp cümlelerle geçiştiriyor. Eğer imkanınız varsa kesinlikle Özyurtlar'ın projelerinden almayın. Çünkü köprüyü geçene kadar sizinle ilgileniyorlar. Bakalım daha ne kadar fazladan elektrik-su parası ödeyip, değerinin altında kalan bir evde oturacağız.